Mama je sve(ne)mogući Brus

Sad sjedoh i razmišljam šta sve danas uradih. Pa ne samo danas, svaki dan. Pa se zapitam, zar malo je to? Smijem se.

Jedan dan sam čak pisala na papirić, šta sam sve uradila do 9h. Moj muž se samo smješka. A imam osjećaj da se samo vrtim u krug i da ništa na kraju dana nisam ni uradila i šta me briga, kad ove dvije žabice legnu zadovoljne i sretne, sve je obavljeno.Ali tako je to sa malim slatkim stvorenjima.

Ne znam da li se pronalazite u mojim riječima ali zamislite jednu od situacija… Izlazak napolje sa bebom (u rukama, uplakanom jer joj je dosadilo u kući).

  • oblačite se a zatim oblačite bebu, u suprotnom će ona vrištati dok se vi obučete
  • držite bebu i obuvate se bez saginjanja, onako samo uvučete nogu pa nagazite patiku, pa opet uvučete nogu pa nagazite i sve dok se ne obujete (sa kanađankama ide malo teže ali je izvodljivo)
  • pri obuvanju ste zaboravili ključeve, izujete se uzimate ključeve, cmokćete, bući bući, idemo napolje.. ponavljate postupak obuvanja sa ključevima u ruci ili zubima, radi zveckanja, zanimljivije je a i beba se unervozila
  • nije da je neophodan, ali ostade i telefon, a jeb.. .. (NE NE NE PSOVATI) jeubi, jeubi je, tupi tupi te, tata rata tata ta, diridarira…

Brdo opranog veša i ne popeglanog hvala Bogu, supa se krčka (jer to je za ručak 🙂 , posteljina na podu spremna za presvlačenje a o fakultetskim obavezama da ne pričam.

Ali šta nas briga, bitno je da smo sretni, beba što je napolju, mama što je beba, a kad smo nas dve sretne onda su i tata i bato sretni.  A I SUPA ĆE BITI UKUSNIJA.

Suma sumano na kraju dana, mame možda nisu svemoguće, a možda i jesu ko će znati, bitno je da su zadovoljne.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s