Bookmarks

 

287

Od kako sam prije nekoliko godina otkrila alatkicu zvanu *bookmarks, moj život se promijenio. ( znate ono sa reklama ) 😄 Ta divna mala zvjezdica ⭐ u desnom uglu naših web pretraživača se drugačije i zove obilježivač, ili oznaka, ili kako god vi želite ali predstavlja mali komad papira ili trakice kojom u knjizi koju čitate, obilježavate dokle ste stigli  👍 , u ovom slučaju vam čuva stranice koje ste posjećivali i želite ih ponovo posjećivati, ali ne želite da pravite spiskove i pišete liste web sranica ( da ja sam to radila ) koje obožavate ili koje će vam za nešto koristiti, već jednostavno kliknete na zvijezdicu i ono bude sačuvano. Oprostite na ovako dugačkom obrazloženju, pretpostavljam da svi znate šta su bookmarksi, ali sam se ufurala u ulogu 🙂


 

Nešto mi je palo na pamet, osim što koristim bookmarks da zapamtim stranice koje volim, željela sam i još na nekom mjestu da ih pohranim, a da budu od koristi, u ovom slučaju i nekom drugom, pa sam odlučila da nekad i napišem post u kojem bi i sa vama podjelila meni neke korisne linkove.


 

Pa da krenemo. Pošto sam zaljubljenik u fotografiju, kako da kažem fotograf u duši al’ ne i tijelom ( nikad se ne zna šta vrijeme nosi ) prvo ću vam postaviti par linkova na kojima možete naći super besplatne fotke, koje možete koristiti i u komercijalne svrhe, i da stavljate svoj logo na njih i tako dalje.

By the way, uvijek sam se pitala odakle blogerima onako super cover-i, super fotke, ludilo a nisu fotografi, a onda sam otkrila tajnu 😀

Ja ću ih ovdje samo pobrojati, a na vama je da ih istražujete, skidate omiljene fotografije i igrate se sa njima i naravno javite koji vam je najdraži.

*http://gratisography.com/

*https://unsplash.com/

*http://www.splitshire.com/

*https://stocksnap.io/

*https://picjumbo.com/

*http://www.lifeofpix.com/

*http://www.imcreator.com/free

*http://deathtothestockphoto.com/

I da ovo su vjerovatno samo neki, ako znate još koji cool site, pišite 🙂

snappa-1452033772

 

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s