Top 10 aplikacija koje obožavam

Svi koji imamo smart telefone osjetili smo i čar svih onih aplikacija koje izviruju iz svakog ćoška naših play prodavnica. U moru aplikacija teško se snaći, znam. Nekada nam ni ocjene koje su te aplikacije dobile, ništa ne znače jer prosto nam te aplikacije nisu zanimljive ili lično korisne.

Svjesni smo i da nam aplikacije usporavaju rad telefona, pa je teško zaustaviti se tokom odabira istih. Pored klasičnih koje vjerujem većina koristi kao što su facebook, twitter, instagram, viber, whats up i svih njihovih dodataka na tržištu imamo i hrpu aplikacija koje nam mogu poslužiti u svrhu zabave, uljepšavanja, učenja i tako dalje.

Kako ih i zašto odabrati vam neću pisati, jer svako od vas zna šta mu/joj najviše treba, ali ću sa vama podijeliti mojih top 10 aplikacija.

download-2Candy Camera – ljubav na prvi pogled, ovaj instalaciju. Prije bih obrisala twitter nego Candy Cameru. Obožavam paterne koje ima i ilustracije koje se mogu dodati na fotografiju,media-share-0-02-05-4a673733518a4452a46ee881693f88e73e0b322b95a611f7dc7b0f168619c31b-91d4d7cc-5ae5-406e-b9fd-99dec346f3ac ima poprilično cool filtere. Takođe ima  i klasične opcije kao i ostale aplikacije za uređivanje fotki od izbjeljivanja zuba do peglanja bora, tako da nema potrebe da imate bilo koju drugu aplikaciju za uređivanje fotki osim ove. Ovo je jedna od rijetkih aplikacija koja me svaki dan iznenadi.

Pazite samo da peglajući bore ne popeglate obrve!

download-1Mini Movie  je aplikacija koja će vam pomoći da brzo i jednostavno napraviti kratki video od svojih fotografija. Ima mogućnost dodavanja željene muzike i teksta i nekoliko vrsta fontova. Mini Movie vas sedmično jednom iznenadi tako što za vas sklopi video od fotografija koje se nalaze u telefonu.

unnamedSketch aplikacija je kao stvorena za one koji vole da crtaju, i za one koji ne znaju a voljeli bi. Zašto? Zato što već ima u sebi opcije da dodajete željene likove i ilustracije i da se sa njima poigravate, a za one malo iskusnije izazov je crtati prstom, i nešto dobro nacrtati. Meni zna biti poprilično zanimljivo poslati originalnu razglednicu roditeljima ili nacrtati kako se taj dan osjećam.

unnamed-1Elevate je kako kažu vaš lični trener moždanih vijuga. Zapravo aplikacija koja vam moždane vijuge zavrti samo tako. Ako ste dobri sa engleskim jezikom biće vam teško, osim ako niste čisti genijalac. Ako ste loši sa engleskim za vas neće biti teško jer možete ići na media-share-0-02-05-7380030ca12a3744642ad2f353e2238e5ae975e500bddd659fb458138456fbb3-0b223adf-e6eb-44c1-9ffc-052552118ad4pogađanje, tu i tamo se prođe a u tom i naučite engleski 🙂 Zapravo, ova aplikacija prikuplja vaše lične uspjehe i pametno čuva i pohranjuje vaša postignuća te vam nudi milion načina da savladate poteškoće koje imate bilo da se radi o matematici, pisanju, čitanju, memoriji. Jedina mana je što svaki dan možete odraditi jedan trening, ako želite više morate da kupite premium verziju.

Već mjesec i 15 dana treniram svoje vijuge i tek sam na nivou 72 od 300. Kada je u pitanju trening Focus – listening mislim da sam tek na nivou 30 od 300. Tako da samo opušteno i nema predaje.

unnamed-2Paperama aplikacija ili igrica kako god želite, koja u istom momentu vam može pričiniti toliko zadovoljstvo i osjećaj pobjede dok u drugom momentu vam može dići tlak na 200. Ako ste ljubitelj origamija i ako za sve proslave, rođendane upravo vi slažete media-share-0-02-05-35b2d46c71ff61bf882ef2c082522f893a7375cb57b5f471d0ba4dbd0d41cbfb-d42810dd-f23b-4485-9a1e-8093afa0b599salvete ovo je prava igrica za vas. Na početku je bajka, ali kad pređete prvi nivo, poželite da više nikad ne uđete u tu aplikaciju, a morate jer vas grize savjest što niste završili drugi nivo.

Nema veze ako ne napravite tačan oblik koji je od vas tražen, nekad se smiluju pa vas puste da prođete. Treba biti uporan, ili ozbiljno uključiti mozak.

unnamed-3QR Code and Barcode Scanner U vrijeme kada su se pojavili ovi barkodovi ja nisam imala pametni telefon i jako su me nervirale reklame koje se promovisale iste i pozivale na skeniranje istih i igranje igrica ili dobijanja više informacija o reklamiranom proizvodu. Tako da je jedini razlog zašto se ova aplikacija našla u mojih top 10 jeste čisto foliranje. E pa imam i ja čitač bar kodova i foliram se skenirajući bar kod u Malom zabavniku i prelistavajuči priče koje su ponuđene. Eto!

unnamed-4Diary pored notesa koji skoro svaki pametni telefon već ima u sebi, aplikacija moj dnevnik mi je jako draga zato što imam opciju da zaključam tekstove koje pišem, što je u drugu ruku besmisleno jer mi je telefon već podešen da ima šifru pri otključavanju, ali sam osjećaj kad krenem na spavanje da napišem nekoliko rečenica o danu koji je prošao mi daje osjećaj rasterećenja što psiholozi dobronamjerno preporučuju svima. A ja volim da slušam stručne ljude i njihove savjete.

unnamed-5Duolingo aplikacija koja mi pruža mogućnost da utvrdim svoj tokom serija naučen španski. Zna biti poprilično dosadna ako ste lijeni. Zato ako se odlučite da naučite novi jezik, budite doslijedni.

unnamed-6MomentCam je aplikacija za one kojima je obično uređivanje fotografija dosadilo, pa bi prešli na gif-ove ili crtane likove.

Evo primjera kako izgleda 👉   http://bit.ly/2hxilWs

unnamed-7TED  aplikacija koja vam pruža da gledate inspirativne govore izuzetnih ljudi i to sa prevodom. Neka ovo bude šećer za kraj i inspiracija za svaki dan.

4 Comments Add yours

 1. jesuismila kaže:

  Ja koristim i VSCO, Unfollovers i naravno Telegram 🙂

  Liked by 1 osoba

 2. Odličan izbor aplikacija 🙂

  Liked by 1 osoba

  1. MamaWallE kaže:

   Hvala lijepo 🙂

   Liked by 1 osoba

   1. Nema na čemu 🙂

    Volim

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s